Vijesti

Objavljen natječaj za dodjelu Nacionalne nagrade za okoliš za 2022. godinu – Green Prix

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavljuje natječaj za Nacionalnu nagradu za okoliš – Green Prix kojom se daje priznanje najboljima za dostignuća u zaštiti okoliša za 2022. godinu.

Dodjelu ovih nagrada i priznanja organizira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, u partnerstvu s Greencajt festivalom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Cilj je prepoznati i nagraditi one koji najviše doprinose klimatskim i okolišnim ciljevima održivog razvoja u Hrvatskoj, te podržati one koji daju svoj doprinos tranziciji prema klimatski neutralnom i resursno učinkovitom društvu.

Natječaj je otvoren za šest kategorija:

  1. Zelena kampanja
  2. Zelena inovacija
  3. Dekarboniziraj zajednicu!
  4. Lokalna i područna samouprava kao pokretači zelenih promjena
  5. Obrazovanje za klimatsku budućnost
  6. Green lider

 

O pobjednicima prvih 5 kategorija svojim glasovima odlučit će stručno povjerenstvo, a o zadnjoj kategoriji, dobitniku priznanja green lider, odlučuju građani online glasovanjem.

Rok za prijavu je 2. svibnja 2022., a dotad se može i dati glas za green lidera.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se 2. lipnja 2022., uoči Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja, koji se ove godine obilježava pod motom „Samo jedna Zemlja“.

Više o kategorijama, načinu prijave i glasovanju dostupno je na poveznici https://greencajt.hr/green-prix/.

Skip to content