Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o obrascu prethodne procjene za Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o obrascu prethodne procjene za Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Opis savjetovanja: Zbog velikih promjena u sustavu kako uz uvođenje novih kurikuluma, tako i uz smanjenje broja učenika zbog demografskih kretanja, potrebno je donijeti novi Zakon koji će omogućiti kvalitetniji odgoj i obrazovanja i bolje ostvarivanja propisanih ishoda uz racionalno korištenje postojećih resursa. Uz navedeno, donošenje novoga zakona potrebno je i zbog usklađivanja pojedinih odredaba s Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine (Narodne novine, broj 13/2021), kao i s Nacionalnim planom oporavka i otpornosti 2021.-2026. koji predviđa strukturnu reformu i modernizaciju sustava odgoja i obrazovanja kako bi se svim učenicima omogućio pristup kvalitetnom i učinkovitom sustavu odgoja i obrazovanja te osigurala veća zapošljivost pojedinaca s kvalifikacijama na svim razinama obrazovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 19.11.2022.

Skip to content