Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

Opis savjetovanja: Cilj je uskladiti Zakon o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije s novim pravnim aktima EU i time osigurati pravnu podlogu za daljnji rad Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Donošenjem predloženog Zakona prije svega uređuje se pravni temelj za djelovanje Agencije. Zakon se usklađuje s uredbama Europske unije o uspostavi programa za čiju je provedbu nadležna Agencija, a koji se donose zasebno za svako programsko razdoblje. Također, ovim Zakonom utvrđuje se učinkovitiji način funkcioniranja Agencije. Svrha savjetovanja je dobiti povratnu informaciju o predloženom Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te nakon provedenoga postupka savjetovanja načiniti izmjene i dopune te uputiti Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije u daljnju proceduru donošenja. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću traje 30 dana. Povratna informacija bit će objavljena u sustavu e-savjetovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do: 11.06.2022.

Skip to content