Vijesti

OPĆOJ ŽUPANIJSKOJ BOLNICI POŽEGA ODOBREN PROJEKT ZA PREKO 34 MILIJUNA KUNA

 

U Vijećnici Požeško-slavonske županije potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zajedno do zdravlja“ za Opću županijsku bolnicu Požega. Ugovor u iznosu od 34.236.121,22 kune su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj OŽB Požega prof. dr.sc. Željko Glavić. Potpisivanju su također nazočili ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević i drugi uzvanici. Projekt  je izradila Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.

Projekt je financiran iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama, referentni broj KK.08.1.2.03, Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta „Zajedno do zdravlja“ je unaprijediti zdravstveni sustav kroz poboljšanje pristupa i učinkovitosti dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Požega. To će se postići izgradnjom i opremanjem dnevne bolnice i dnevne kirurgije u OŽB Požega, čime će se omogućiti provedba načela povećanja učinkovitosti i djelotvornosti zdravstvene ustanove, te načela povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite.

Projektom je obuhvaćena izgradnja i opremanje bolničkog objekta u kojem je smještena dnevna bolnica internističkih, kirurških i pedijatrijskih djelatnosti, jednodnevna kirurgija za sve kirurške djelatnosti uključujući i otorinolaringologiju, oftalmologiju, ortopediju i urologiju, te laboratorijska dijagnostika dnevne bolnice.

Skip to content