Vijesti

Održano predstavljanje natječaja u najavi „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole“

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije 23. travnja 2021. godine, održano je predstavljanje natječaja u najavi „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole“ .

Na predstavljanju natječaja su nazočili  pročelnica odjela za društvene djelatnosti Sandra Sekulić Pojer, voditeljica Odsjeka za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Valentina Krpan, ravnatelji i predstavnici osnovnih škola, ravnateljica Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Požega Andreja Menđel i predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije koji su moderirali i predstavili natječaj.

Radi se o Pozivu u okviru  financijskih instrumenata Europskog gospodarskog prostora za koji je osigurano 25 milijuna EUR bespovratnih sredstava za infrastrukturne radove i opremanje učionica, aktivnosti umjerene na jačanje STEM vještina za učitelje, odgojno-obrazovne radnike i učenike u osnovnim školama, kao i za razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovne škole.

Podsjetimo, pojam STEM  obuhvaća transverzalna i temeljna znanja i vještine iz četiri područja, a to su science (znanost), technology (tehnologija), engineering (inženjerstvo) i mathematics (matematika).

Popularizacijom STEM područja već u osnovnoj školi doprinosi se promicanju prirodnih znanosti, matematike i tehnologije uz pružanje  jednakih mogućnosti za obrazovanje osnovnoškolske djece i stjecanja kompetencija za lakše zapošljavanje u budućnosti.

Skip to content