Vijesti

Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Gradskog društva Crvenog križa Požega

Nakon uspješnih suradnji Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije i tradicionalno obrazovnih institucija u projektima energetske obnove, u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ referentne oznake 4c1.4. svoj projekt je uspješno privela kraju i jedna udruga, Gradsko društvo Crvenog križa Požega. Tim povodom je dana 19. lipnja 2020. godine u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Požega održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa Požega na adresi Osječka 12, Požega“. Završnom konferencijom se obilježava završetak drugog od ukupno deset projekata iz prethodnog Poziva koje je prijavljivao ili koje provodi Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 29. listopada 2018. godine, dok je provedba projekta započela u siječnju 2018. godine, s uslugom izrade projektne dokumentacije.

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, radovi na energetskoj obnovi zgrade, usluga stručnog nadzora građenja, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, upravljanje projektom i administracija te usluga promidžbe i vidljivosti. 

Radovima na energetskoj obnovi povećala se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita stropa i poda prema negrijanom prostoru te se zamijenila vanjska stolarija, a što je rezultiralo uštedom toplinske energije u iznosu od 65,92% u odnosu na stanje prije energetske obnove. Zgrada je iz energetskog razreda E prešla u energetski razred C.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 653.400,99 kn, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 395.396,96 kn. Ostatak iznosa sufinancira Gradsko društvo Crvenog križa Požega, kao korisnik projekta. Gradsko društvo Crvenog križa Požega se uz pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije prijavilo na Javni poziv za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2019. godinu, koji je raspisan od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a od kojega mu je odobreno do 103.201,61 kn sufinanciranja za projekt energetske obnove, čime se vlastiti udio sufinanciranja značajno smanjio.

Krajnji rok za realizaciju svih projektnih aktivnosti je 29. listopada 2020. godine.

Skip to content