Vijesti

Održana početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole “Vladimir Nazor” Trenkovo

Dana 08. ožujka 2018. godine održana je početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole “Vladimir Nazor” Trenkovo. 

RAVNATELJ OSNOVNE ŠKOLE "VLADIMIR NAZOR" TRENKOVO, JOSIP PROLOŠČIĆ

Sedma je to početna konferencija za projekte energetske obnove, od ukupno 12 projekata s područja Požeško-slavonske županije, koji su odobreni na Javnom pozivu “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, referentne oznake 4c1.3. Ovo je također jedan od devet projekata energetske obnove koji su pripremljeni u suradnjom s Regionalnom razvojnom agencijom Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.

DIREKTORICA RAZVOJNE AGENCIJE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - PANORA D.O.O., SENKA HORVAT

Na početnoj konferenciji prisustvovali su Župan požeško-slavonski Alojz Tomašević, predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Dijana Bravić, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Tomislav Ilić i Ana Bertina Švigir, direktorica PANORE Senka Horvat, ravnatelji drugih škola te drugi uzvanici. Konferencija je završila prigodnim glazbenim programom koji su izveli učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor” Trenkovo pod vodstvom profesora Zvjezdana Marjanovića.

PREDSTAVNIK FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST, TOMISLAV ILIĆ

Energetska obnova zgrade Osnovne škole “Vladimir Nazor” Trenkovo obuhvaća: povećanje toplinske zaštite vanjskoga zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, izvedbu rampe za invalide kao pomoć za svladavanje visinskih razlika, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžbu i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administraciju te aktivnosti stručne podrške Partnera. 

PREDSTAVNICA MINISTARSTVA GRADITELJSTVA I PROSTORNOGA UREĐENJA, DIJANA BRAVIĆ

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.693.239,64 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 966.483,49 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač škole. Škola se uz pomoć PANORE prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje vlastitih sredstava u iznosu do 488.124,84 kn.

ŽUPAN POŽEŠKO-SLAVONSKI, ALOJZ TOMAŠEVIĆ

Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 54,44% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred C.

Završetak projekta se očekuje do kraja veljače 2019. godine.

Treba napomenuti da je i izrada glavnog projekta energetske obnove financirana kroz Pilot projekt “Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, referentne oznake 4c1.1. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 65.700,00 kn, a sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Požeško-slavonsku županiju.

Skip to content