Vijesti

Nagrađeni najbolji u sklopu natječaja „Hrvatska kakvu želimo“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je proces izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Kako bi se u proces uključilo djecu i mlade, Ministarstvo je organiziralo nagradni natječaj „Hrvatska kakvu želimo“, u kojemu će se nagraditi dječje stvaralaštvo na razini županija te na nacionalnoj razini.

Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. kao regionalni koordinator imala je zadatak osnovati stručni ocjenjivački odbor, primiti najbolje radove iz škola iz škola iz naše županije te ocijeniti pristigle radove.

Natječaj se provodi u 4 kategorije:

I.             likovni radovi učenika od I. do IV. razreda

Najbolji rad u našoj županiji u ovoj kategoriji je rad Dore Satinović, drugi je Lane Glavaš, a treći Jakova Peića. Sva tri rada su iz Katoličke OŠ Požega.

II.            literarni radovi učenika od I. do IV. razreda

Prvonagrađena u ovoj kategoriji je Rea Jozić iz OŠ fra K. Adžića Pleternica, drugonagrađeni je Bartol Morvaj iz Katoličke OŠ Požega, a od kud je i trećenagrađeni rad Marije Galović

III.          likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda

Prvonagrađena je Sara Marin iz OŠ braće Radića Pakrac, drugonagrađena je Marta Szas iz OŠ V. Korajca Kaptol, a trećenagrađen je rad Erin Lepka iz Pakraca.

IV.                literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda

Marija Lubica Nosić iz OŠ V. Korajca Kaptol ima najbolji literarni rad među učenicima viših razreda, drugonagrađena je Magdalena Dumančićiz OŠ braće Radića Pakrac, a trećenagrađena je Hana Boban iz Katoličke OŠ Požega.

 

Još jednom čestitamo svim nagrađenima i želimo puno uspjeha u daljnjem tijeku natjecanja. 

Skip to content