Vijesti

Održana edukacija „Financijsko upravljanje i kontrola provedbe projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova“

Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. organizirala je treću edukaciju iz ciklusa edukacija u sklopu provedbe projekta „Zajedno do razvoja“ financiranog iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj edukacije je jačanje općih kapaciteta potrebnih za uspješnu pripremu i provedbu projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova.

Edukaciju pod nazivom “Financijsko upravljanje i kontrola provedbe projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova”   provela je predavačica Ivana Horvat ispred tvrtke Snaga ideje d.o.o.,  16. ožujka 2018. godine u Đačkom domu u Požegi.

Edukacija je organizirana za djelatnike jedinica lokalne i područne samouprave te drugih javnopravnih tijela.  Sudionici edukacije upoznali su se s obvezama koje su prihvaćene potpisom ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, izradom plana nabave, početnog plana za nadoknadom sredstava, predujmom te su naučili kako ispunjavati  Zahtjeve za nadoknadom sredstava i način na koji financijski pratiti projekt. Također su doznali informacije o  izmjenama i dopunama ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i  provjerama na licu mjesta.

 

Skip to content