Vijesti

Održana 4. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u Virovitici je održana 4. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, čije su glavne teme bile gospodarstvo i poljoprivreda,  kojoj su  prisustvovali  direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije PANORA d.o.o., Senka Horvat i župan Požeško –slavonski Alojz Tomašević.

Na sjednici su uz predsjednika sudjelovali i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Govoreći o regionalnom razvoju, predsjednik Vlade ocijenio je da Hrvatska kao nova članica Europske unije treba u punini osjetiti koristi redistribucijske snage europskoga proračuna i poboljšati apsorpciju europskih sredstava, ustvrdivši da su kohezijska i poljoprivredna politika temeljne za regionalni razvoj.

Ministrica regionalnoga razvoja i fonda Europske unije kazala je da će se nastaviti aktivnosti na izradi Razvojnog sporazuma za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kojem je cilj usuglasiti prioritete razvoja državne i županijske razine, odrediti strateške projekte te utvrditi financijska sredstva za provedbu tih projekata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić naglasila je da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kontinuirano radi na pripremi akata kojima će se potaknuti ulaganja i poduzetništvo kao nositelje gospodarskog napretka Republike Hrvatske. U tom kontekstu, spomenula je Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima.

Ministar Tomislav Tolušić govorio je o provedenim i planiranim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede vezano uz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Skip to content