Vijesti

Objavljen novi Eurostars

Eurostars je instrument financiranja koji podržava inovativna mala i srednja poduzeća i projektne partnere (velike tvrtke, sveučilišta, istraživačke organizacije i druge vrste organizacija) financiranjem međunarodnih istraživačko-razvojnih i inovacijskih projekata. Partnerstvo sufinancira Europska unija kroz Horizon Europe.

Za uspješnu prijavu za Eurostars potrebno je:

  • definirati svoju projektnu ideju;
  • surađivati na međunarodnoj razini, razmjenjujući stručnost;
  • razvijati proizvode, procese ili usluge koji se mogu lako komercijalizirati.

 

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem, a uloga malih i srednjih poduzeća u partnerstvu mora biti značajna te moraju sudjelovati s minimalno 50% projektnih troškova. Ostali partneri mogu biti poduzeća ili druga vrsta organizacije ukoliko su prihvatljivi prijavitelji u svojoj državi članici programa.

Prihvatljive su sve djelatnosti iz svih sektorskih područja, a opravdani troškovi su troškovi plaća projektnog tima, amortizacija, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja te ostali razvojni troškovi.

Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci ili manje, a krajnji cilj je razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa. Intenzitet financiranja za mikro i mala poduzeća je 60%, dok za srednja poduzeća iznosi 50%.

Projektne prijave moći će se podnositi od 10. veljače 2023. do 13. travnja 2023. godine pomoću projektne platforme (myeurekaproject.org), a 9. veljače od 11-12 sati održat će se webinar na engleskom jeziku za potencijalne prijavitelje koji se mogu prijaviti putem poveznice.

Više informacija o Pozivu možete pronaći na poveznici.

Skip to content