Vijesti

Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2021“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je danas natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2021“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2021).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.

Ova nagrada pokrenuta je 2006. godine kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama. U natječaju za dodjelu nagrade sudjeluju 27 država članica Europske unije, Ujedinjeno Kraljevstvo i zemlje pridružene COSME programu EU-a za poticanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za „EEPA 2021“ nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja: promicanje poduzetničkog duha, ulaganje u poduzetničke vještine, poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije, podupiranje internacionalizacije poslovanja, podupiranje održive tranzicije te odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine, ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od petnaest mjeseci.

Sve potrebne informacije vezane za natječaj i prijavu nalaze se u Operativnom priručniku Europske komisije.

Prijave je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, u Obrascu za prijavu, elektroničkim putem, u word i pdf formatu na sljedeću adresu: mislav.marcius@mingor.hr

Zadnji rok za dostavu prijava je 31. svibnja 2021. godine.

Više možete pronaći ovdje .

Skip to content