Vijesti

Objava Pravilnika o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda iz SP ZPP

U Narodnim novinama broj 132/2023 objavljen je Pravilnik o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., koji se odnosi na četiri intervencije i to ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i preradu te obnovljive izvore energije kako slijedi:

  • 73.03. Korištenje obnovljivih izvora energije
  • 73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju
  • 73.11. Potpora za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda
  • 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima.

 

Provedbom ovih intervencija povećat će se neovisnost poljoprivrednih gospodarstava o energentima, poboljšati ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, bolje skrbiti o okolišu te pomoći poljoprivrednicima da njihova poljoprivredna proizvodnja bude otpornija na klimatske promjene. U potpori za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganja će biti moguća u svim poljoprivrednim sektorima, a prioritet su ulaganja u sektor voća i povrća te sektor stočarstva.

Sredstva za ove investicije namijenjena su razvoju produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje.

Ovo će biti prvi natječaji za ulaganja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. Novost u planiranju i provedbi je i sukcesivna objava natječaja, odnosno natječaji će u budućnosti biti objavljivani u skladu s potrebama poljoprivrednika, u kraćim vremenskim razmacima između natječaja.

Indikativni plan objave natječaja u 2023. godini dostupan je na poveznici.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Skip to content