Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Potencijalni kandidati za osvajanje prestižne titule najaktivnijeg pojedinca, obrazovne ustanove ili tvrtke u Europi

Rok za prijavu

25 svibnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Otvorene prijave za #BeActiveAwards 2023

Predmet natječaja

Europska komisija u sklopu projekta Europski tjedan sporta objavljuje prijave za dodjelu #BeActive Awards 2023.

Navedena dodjela nagrada jedan je od središnjih elemenata Europskog tjedna sporta, a pokrenuta je kako bi se dala podrška projektima i inicijativama posvećenim promociji sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe.

Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Radno mjesto te u novoj kategoriji Međugeneracijsko bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Potencijalni kandidati za osvajanje prestižne titule najaktivnijeg pojedinca, obrazovne ustanove ili tvrtke u Europi prijavljuju se izravno Europskoj komisiji putem Funding and Tenders portala. Predstavnici Europske komisije zatim odabiru 3 finalista svake kategorije koje će ugostiti na svečanoj dodjeli nagrada. Pobjednike, kao i drugo i treće plasirane Europska komisija će nagraditi novčanim nagradama.

Cilj ove nagrade je prikazati na europskoj razini uspješne i inspirativne projekte i pojedince koji doprinose promociji sporta i tjelesne aktivnosti te svih dobrobiti istih.

Ovim putem pozivamo pojedince i ustanove da dostave prijavnu dokumentaciju isključivo na službenu mrežnu stranicu Europske komisije najkasnije do 25. svibnja 2023. godine. Za prijavu je potrebnobiti registriran na stranicu Europske komisije na kojoj i predajete prijavnu dokumentaciju koja se nalazi na sljedećem linku.

KATEGORIJE:

  • #BeActive Workplace: Tri poduzeća diljem Europe, neovisno o djelatnosti, nagradit će se za poticanje svojih zaposlenika na tjelesnu aktivnost. Kako bi se prijavili na #BeActive Workplace Awards, poduzeća trebaju jasno pokazati što rade za promociju sporta i na koji način potiču sudjelovanje svojih zaposlenika u tjelesnim aktivnostima.
  • #BeActive Local hero: Ova je nagrada namijenjena pojedincu koji motivira druge da se bave sportom i tjelesnom aktivnošću u svojoj zajednici i šire. Lokalni heroj može biti trener ili volonter ili netko tko je aktivirao vašu zajednicu. U ovoj kategoriji, lokanog heroja mogu prijaviti njegovi sugrađani, prijatelji, poznanici, polaznici njegovih sportskih programa ili lokalni heroj može nominirati sam sebe.
  • #BeActive Education: Škole ili druge obrazovne ustanove koje primjenjuju kreativne metode kojima potiču djecu da budu aktivna i nakon što sat tjelesnog završi, nude im kreativna rješenja za fizički aktivnije dane i generalno stvaraju aktivno obrazovno okruženje, spadaju u kategoriju #BeActive Education.
  • #BeActive Across Generations Award: Ova nagrada ima za cilj nagraditi projekte koji promiču međugeneracijski sport, ističući da svatko može imati koristi od aktivnosti koje pridonose poboljšanju zdravlja. Projekti koji se prijavljuju u ovu kategoriju uključuju ​​promicanje aktivnosti koje su prilagođene svim generacijama, odgoj svih generacija za zdrave stilove života, kao i lakši pristup sportu i tjelesnim aktivnostima za sve generacije.

 

Kriteriji kod ocjenjivanja:

  • Relevantnost projekta (u kojoj mjeri projekt/inicijativa doprinosi općem cilju promocije aktivnog života, a u obzir će se uzeti i prioriteti Europske komisije poput rodne ravnopravnosti, zelenog sporta, itd.);
  • Kvaliteta projekta (kvaliteta opisanih aktivnosti i metodologija kojom se koristi za implementaciju aktivnosti);
  • Utjecaj projekta (utjecaj, doseg, održivost projektnih aktivnosti, utjecaj na sudionike i zajednicu).

 

Rok za zaprimanje prijava je 25. svibnja 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content