Vijesti

Ministrica Gabrijela Žalac u posjetu Požeško-slavonskoj županiji

U utorak 6. prosinca 2016 godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je četiri grada Požeško-slavonske županije – Lipik, Pakrac, Požegu i Pleternicu.

Važan sastanak o mogućnostima financiranja projektata na području Požeško-slavonske županije EU sredstvima održan je u Požegi sa županom Alojzom Tomaševićem te gradonačelnicima i načelnicima Požeško-slavonske županije kojemu je nazočila i direktorica Razvojne agencije Požeško-slavonske županije-PANORAd.o.o. Senka Horvat. Naglašena je važnost suradnje na svim razinama te je ministrica najavila jačanje koordinacije i novi smjer u upravljanju regionalnim razvojem Republike Hrvatske i fondovima Europske unije.

U Gradu Lipiku ministrica je sudjelovala na svečanom potpisivanju ugovora koji je važan za Grad Lipik. Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Integrirani program obnove kulturne baštine Lipika” u iznosu od 2.358.310,00 kuna iz EU fondova, dok je ukupna vrijednost ovog projekta 2.958.887,50 kn. Ovim projektom će se omogućiti Lipiku da podigne standard kulturnih i povijesnih sadržaja i promovira se kao značajna kulturno-turistička destinacija u Slavoniji.

U Pakracu je ministrica posjetila Poduzetnički centar Pakrac gdje se sastala sa obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Anamarijom Blažević, koja ju je upoznala s novim projektima Grada u području prekogranične suradnje i kulturne baštine.

Posjet Požeško-slavonskoj županiji završio je u Pleternici gdje je svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada. Prije same svečane sjednice ministrica je prisustvovala otvorenju Centra udruga u Pleternici.

Skip to content