Vijesti

Ministar Ćorić u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Dana 8.1.2017.godine ministar rada i mirovinskog sustava dr.sc. Tomislav Ćorić bio je u radnom posjetu u Požeško – slavonskoj županiji, te je u  Županijskoj vijećnici održao je sastanak sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem, županom Alojzom Tomaševićem, predsjednicima Županijske gospodarske i Županijske obrtničke komore, gradonačelnicima, načelnicima, predstavnicima regionalne i lokalnih razvojnih agencija te predstojnicama HZZ-a i HZMO-a, na kojemu je sudjelovala i direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije-PANORA Senka Horvat.

Na sastanku se razgovaralo o problemu nezaposlenosti u Požeško-slavonskoj županiji, nedostatku kvalificirane radne snage, zapošljavanju mladih i poticanju zapošljavanja kroz racionalno korištenje sredstava EU – suradnja Ministarstva rada i mirovinskog sustava i jedinica lokalne i regionalne samouprave.

„U mjerama aktivne politike zapošljavanja planiramo u 2017. iskoristiti preko milijardu i pol kuna sredstava i jako nam je stalo da ta sredstva budu iskorištena na najbolji mogući način. Upravo ovaj sastanak sjajna je prilika da vidimo kako druga strana, jedinice lokalne i regionalne samouprave i agencije reagiraju na to i gdje misle da je moguće napraviti poboljšanje. Naša želja i cilj je da mjere budu što jednostavnije, otvorene najširem mogućem broju ljudi i da pomoću njih uspijemo učiniti ono što nije učinjeno u Hrvatskoj godinama, to je na neki način uspostaviti ravnotežu između ponude i potražnje rada“, istaknuo  je ministar Čorić.

Župan Tomašević istaknuo je kako je za rješavanje problema nezaposlenosti vrlo bitno povezati znanost i gospodarstvo: “Problem nezaposlenosti u našoj županiji je jedan od ključnih problema. Kako bi to riješili moramo povezati znanost i gospodarstvo jer je srednjoškolsko obrazovanje ključ razvoja, od poljoprivrednih i obrtničkih do tehničkih zanimanja”.

Skip to content