Poslovno okruženje

Konkurentnost u troškovima

Prednosti:

  • Najniža cijena električne energije za industrijsku proizvodnju
  • Cijena prirodnog plina među najnižima u Europi
  • 5x manja prosječna bruto plaća od prosjeka EU
  • Trošak investiranja 33% manji od prosjeka EU28

Priče uspjeha

Kutjevo – proizvodnja vina

Logotip vinarije Kutjevo
Vinarija Kutjevo

Kutjevo je jedno od najvećih proizvođača vina u Hrvatskoj. To grožđe i proizvodnja vina ima pisanu povijest od gotovo 800 godina. Danas Kutjevo posjeduje oko 1150 ha modernih vinograda lociranih na istoj geografskoj širini kao i mnoga druga poznata vinska područja kao Piemont i Bordeaux. Vrhunska kvaliteta kutjevačkih vina potvrđuje se iz godine u godinu osvajanjem prestižnih nagrada na međunarodnim i domaćim izložbama vina.

Lipik Glas – proizvodnja stakla za automobile

Lipik glas logo
Lipik Glas

Tvrtka proizvodi staklo od 1963 i u većinskom je vlasništvu talijanske Finind grupe. Nakon dvije godine restrukturiranja, tvrtka je započela proizvodnju visoko kvalitetnih stakala za ekskluzivne proizvođače u auto industriji. Danas, Lipik Glas je na vrhu svjetske proizvodnje stakala za proizvođače kao što su Bentley, Lamborghini, Mc Laren i drugi.

Detas – proizvodnja LED optike i projekata

Detas Dleds logo
Detas Dleds logo

“Naš cilj je kreirati proizvode najviše kvalitete za cestovnu sigurnost, što uključuje dva brenda: DLEDS za LED osvjetljenje i DPOWER za LED signalizaciju. Odabrali smo Pakrac kao središte naših CEE operacija zbog savršenog omjera raspoloživosti radne snage, potencijala za rast i dobre podrške lokalnih vlasti.”
Giorgio Durin, direktor Detas grupe, Italija

Tradicija industrije

Požeško-slavonska županija ima dugu tradiciju industrijske proizvodnje, posebno na području proizvodnje hrane, proizvodnje stakla, namještaja i obrade metala.

SPINVALIS (obrada drveta) - Proizvodnja modernog namještaja od slavonskog drveta, oplemenjena prirodnim, ekološki prihvatljivim bio uljem.
SPINVALIS (obrada drveta) – Proizvodnja modernog namještaja od slavonskog drveta, oplemenjena prirodnim, ekološki prihvatljivim bio uljem.
Zvečevo Plc. (proizvodnja hrane), - tvornica čokolade od 1936. godine. Danas proizvodi različite visoko kvalitetne čokoladne pločice, premium čokoladu, praline kao i žestoka pića, likere i rakije.
Zvečevo (proizvodnja hrane) – tvornica čokolade od 1936. godine. Danas proizvodi različite visoko kvalitetne čokoladne pločice, premium čokolade i praline.

COLOR EMAJL (proizvodnja kamina) – tvrtka Color Emajl vodeći je europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina.

PLAMEN Ltd. (proizvodnja peći) - 90-godišnja tradicija proizvodnje lijevanih dijelova i finalnih proizvoda - danas jedan od najvećih proizvođača peći za grijanje u Hrvatskoj.
PLAMEN (proizvodnja peći) – 90-godišnja tradicija proizvodnje lijevanih dijelova i finalnih proizvoda – danas jedan od najvećih proizvođača peći za grijanje u Hrvatskoj.

 

Skip to content