Vijesti

Dani otvorenih vrata udruga 2024.

Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 6. do 8. lipnja 2024. s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.
Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo gdje će, uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga.

Otvorenje manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2024., započet će  06. lipnja 2024. konferencijom “Razvoj, doprinos i uloga udruga u području medijske pismenosti u Hrvatskoj” koja će održati u prostorima Oris Kuća arhitekture, Kralja Držislava 3 u Zagrebu.

Dnevni red Konferencije objavit ćemo naknadno na mrežnim stranicama Ureda za udruge.

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2024. održat će se i dvije „Šetnje kroz povijest udruživanja u Zagrebu“ kako bi se javnosti približila bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva.

Također, i ove godine, u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske planira objaviti Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“.

Obavijest o održavanju „Dani otvorenih vrata udruga 2024.“ možete pronaći na poveznici.

Skip to content