Vijesti

Dani otvorenih vrata EU projekata

U razdoblju od 13.11.2020. do 22.11.2020. u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, uz podršku Europske komisije, u virtualnom obliku na on-line platformi, održat će se „Dani otvorenih vrata EU projekata“ (detaljnije na linku: https://dov2020.strukturnifondovi.hr/).

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ predstavljaju način na koji se Hrvatska i naša Požeško-slavonska županija (kroz angažman Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije) ove godine uključila u širu kampanju koju provodi vodi Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti virtualne posjetitelje da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

 

Ovo događanje je prilika u kojoj će se posjetitelji putem prigodnog filma moći više informirati o projektnim aktivnostima Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ – PANORE, odnosno o najznačajnijim projektima provedenim na području Požeško-slavonske županije u posljednjih desetak godina, uz osvrt na najznačajnije projekte u provedbi i pripremi. Naglasak je dan na projekte u kojima je sudjelovala PANORA, Požeško-slavonska županija i njene ustanove.

 

 

Svrha ove kampanje jest omogućiti svim virtualnim posjetiteljima da upoznaju projekte sufinancirane sredstvima iz EU fondova, čija je uspješna provedba doprinijela razvoju u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

 

Skip to content