Vijesti

Županija osigurala milijun kuna za obnovu OŽB Pakrac

Županija osigurala milijun kuna za obnovu OŽB Pakrac

U Pakracu su danas Požeško-slavonskoj županiji dodijeljeni Ugovori u vrijednosti milijun kuna bespovratnih sredstava za adaptaciju potkrovlja Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Ugovore je preuzela ravnateljica bolnice gđa Marina Major. Pomoć u pripremi i provedbi projekata pruža Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Požeško-slavonska županija je aplicirala projektne prijave na javne pozive Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i to na Program održivog razvoja lokalne zajednice iz kojeg je odobreno 300.000 kn i Program podrške brdsko-planinskim područjima iz kojeg je odobreno 700.000 kn. Također su dodijeljeni Ugovori jedinicama lokalne samouprave s područja Požeško-slavonske županije – općinama Velika, Jakšić, Kaptol, Čaglin i gradu Pleternici i župne zajednice u Donjem Čagliću i Gavrinici .

Ukupna vrijednost za sve navedene projekte u Požeško-slavonskoj županiji iznosi 2.950.000,00 kn. Tom prigodom je Davor Huška naglasio kako je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije tijekom proteklih pet godina kroz četiri programa namijenjenih razvoju lokalnih zajednica u Požeško-slavonsku županiju pristiglo oko 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava te vjeruje kako će se takva praksa nastaviti i u budućnosti.

 

Skip to content