Vijesti

Završena edukacija „Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije“.

Dana 9. rujna 2014. godine Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije d.o.o., kao regionalni koordinator Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na Potprogramu V. „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“, dovršila je provođenje besplatne edukacije na temu „Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije“.

Cilj edukacije bio je podići razinu znanja polaznika o procesu pripreme projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije, odnosno predstaviti poveznicu između zajedničkih politika EU, strateških dokumenata i ciljeva koji se postavljaju unutar tih politika i fondova Europske unije, te pospješiti strateško planiranje lokalnog/regionalnog razvoja, u skladu s razvojnim ciljevima EU. Polaznici su također imali priliku upoznati se s procesom razvoja Europske unije, njenom institucionalnom strukturom i zajedničkim politikama.

Edukaciju su održale direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije d.o.o., mr. sc. Senka Horvat, dipl. oec., koja ima dugogodišnje iskustvo u pripremi, provedbi i upravljanje projektima Europske unije, te stručna suradnica za strateško planiranje Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije d.o.o. Matea Tadić, mag. oec., koja također ima iskustvo u pripremi i provedbi projekata Europske unije, kao i u razvoju različitih projektnih ideja.

Osim predstavnika, djelatnika i vježbenika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave,  edukaciji su prisustvovali i djelatnici i predstavnici javnih ustanova Požeško-slavonske županije, odnosno djelatnici i predstavnici zdravstvenih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Požeško-slavonske županije. 

Skip to content