Vijesti

Video izazov o energetskoj učinkovitosti

Europska komisija pokreće natjecanje „Film4Energy Challenge” te poziva škole u Europskoj uniji da izrade kratki video o važnosti energetske učinkovitosti i koristi koja proizlazi iz štednje energije za njihove škole, općine ili gradove.

Mlađi učenici danas već znaju mnogo toga o energetskoj učinkovitosti i upotrebi obnovljivih izvora energije. Mladi imaju moć inspirirati svoje zajednice na smanjenje potrošnje energije te uspješno promicati koristi od uštede energije za okoliš i gospodarstvo diljem EU-a.

Vjerujete li u to da današnje mlade generacije mogu učiniti nešto za energetski učinkovitiju sutrašnjicu? Promičete li u svojoj školi energetsku učinkovitost i time spašavate planet?

O čemu se radi u ovom natječaju?

Učenici u dobi od 12 do 15 godina iz svih zemalja EU-a pozvani su snimiti videozapis o tome kako oni mogu štedjeti energiju u svojem svakodnevnom životu, učeći svoju rodbinu, prijatelje, susjede i cijeli svijet o prednostima energetske učinkovitosti i potičući upotrebu energetski učinkovitih alternativa grijanju, hlađenju, prijevozu te ostalim svakodnevnim aktivnostima.

Videozapisi će imati pozitivan obrazovni učinak na učenike i širu javnost na koju su usmjereni, uključujući mlade, nastavnike, obitelji i lokalne zajednice.

Natječaj je otvoren do 15. veljače 2022. godine.

Videozapisi nagrađenih škola prikazivat će se širom Europe na službenim kanalima Europske komisije, a u školi s najboljim videozapisom organizirat će se Dan energije.

Pravila natječaja i uvjeti natječaja dostupni su na poveznicama.

Objavu Video izazova možete pronaći na poveznici.

Skip to content