Vijesti

Uz pomoć PANORE Poljoprivredno-prehrambenoj školi bespovratnih pola milijuna kuna

Regionalna razvojna agencija PSŽ – PANORA d.o.o. pripremila je dokumentaciju za projekt „Laboratorijima do kvalitetnijeg obrazovanja“, a Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, uspješno ga i prijavila na Javni poziv Ministarstva poljoprivrede za dodjelu bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi. Vrijednost projekta je gotov pola milijuna kuna, a ukupno je odobreno 30 projekata.

 „Nismo očekivali ovoliko dobrih projekata, no naše poljoprivredne škole nadmašile su sva naša očekivanja. Zato smo i pronašli dodatnih 8 milijuna kuna jer je ulaganje u obrazovanje, pogotovo u obrazovanje budućih poljoprivrednika – ulaganje u našu budućnost. Čestitam svima koji su sudjelovali u pisanju ovih projekata i svima koji su svoj život i rad posvetili mladima. Nove tehnologije, praktičan radi i najnovija znanstvena istraživanja kao i ljudi koji će sva ta znanja koristiti u praksi dobar su temelj budućnosti naše poljoprivredne proizvodnje.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić prilikom potpisivanje ugovora.

Bespovratna sredstva u iznosu od 463.000 kuna namijenjena su za kupnju namještaja i uređaja za pedološki te dio opreme za analitički laboratorij, koji će pridonijeti kvalitetnijoj izobrazbi učenika, koji kada završe srednju školu, biti će spremniji za rad u laboratoriju.
“Naravno da smo sretni i zadovoljni. To su bespovratna sredstva koja moramo potrošiti u osam mjeseci. Nadam se da ćemo opremanjem tih laboratorija privući učenike, poboljšati kvalitetu nastave i uspostaviti suradnju s lokalnom zajednicom i našim proizvođačima koji će bez akreditacije moći analizirati uzorke hrane i tla“, ističe ravnateljica škole Marija Grgić.

 

 

Skip to content