Vijesti

Početnom konferencijom obilježen početak projekta energetske obnove zgrade Područne škole u Traparima

Uspješna suradnja Osnovne škole “Mladost” Jakšić i Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. se nastavlja. Nakon projekata energetske obnove u područnim školama Treštanovci, Tekić i Cerovac te održane početne konferencije održane u Rajsavcu, došao je red i na Područnu školu u Traparima. To je čak peta područna škola u sastavu Osnovne škole “Mladost” Jakšić koja će se energetski obnoviti.

Početnoj konferenciji prisustvovali su dožupan Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Senka Horvat i brojni drugi.

Projektom energetske obnove obuhvaćeni su izrada glavnog projekta, povećanje toplinske zaštite vanjskoga zida, povećanje toplinske zaštite poda prema tlu, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, izvedba horizontalnih mjera za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administracija te aktivnost stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 482.258,72 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sudjeluje u iznosu do 257.742,88 kn, dok ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojeg se očekuje sufinanciranje u iznosu do 114.238,46 kn.

Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije u iznosu od 57,92% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred C.

Završetak projekta očekuje se do kraja rujna 2018. godine.

Skip to content