Vijesti

Uređenje OŠ D. Lermana u Brestovcu

Osnovnoj školi Dragutina Lermana Brestovac, odobrena su sredstva za energetsku obnovu. Projekt je vrijedan 1,43 milijuna kuna.

Projekt je financiran sa 60 posto od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 30 posto od strane Ministarstva graditeljstva, što su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i deset posto od strane Požeško-slavonske županije. Projekt je odobren na natječaju „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u ustanovama za odgoj i obrazovanje“. Natječajnu dokumentaciju sufinancirala je Požeško – slavonska županija, a u pripremi prijave na natječaj sudjelovala je i Razvojna agencija PSŽ – Panora.

„Radovi se odnose na rekonstrukciju krova iznad starog dijela škole gdje ćemo postaviti 20 centimetara staklene vune, a izolirat ćemo i vanjske zidove. Zamijenit ćemo 16 vanjskih krovnih prozora, uredit ćemo hol gdje stari stropovi biti “rigipsani”. Sve to skupa donijet će nam prema proračunu 30 posto energetske uštede.“ – kaže ravnatelj OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, Ante Majnarić, opisujući projekt “Energetske obnove Matične škole u Brestovcu”.

 

 

Skip to content