Vijesti

U tijeku projektne aktivnosti uspostave „Kuće graševine“

Nakon početnih ideja u želji za brendiranjem i pozicioniranje Požeško-slavonske županije kao kulturno-vinske destinacije, projekt „Kuća graševine“ postala je matična mikro destinacija “Svijeta graševine”. Zbog proteka vremena, između ostaloga, Idejno rješenje interpretacijskog centra vinske kulture “Kuća graševine” Kutjevo izrađeno 2015. godine zahtjeva određenu prilagodbu i reviziju.

Dana 20.1.2021. održana je radionica za potrebe izrade Interpretacijskog plana Kuća graševine. Revizija koncepta i izrada novog interpretacijskog plana važna je za provedbu drugih aktivnosti koje će slijediti sve do izgradnje i opremanja interpretacijskog centra vinske kulture u Kutjevu.

Osim djelatnika Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ čija se uloga na projektu očituje u tehničkoj pomoći, kako u pripremi tako i u provedbi projekta, na radionici su sudjelovali predstavnici Grada Kutjeva i Turističke zajednice Grada Kutjeva, predstavnici udruge Kutjevački vinari te izrađivač plana – tvrtka Muze d.o.o. za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu.

S obzirom na različita područja djelovanja, dionici radionice iznijeli su svoja razmišljanja i ideje, dok će se na sljedećim radionicama pobliže odrediti funkcije i tematske odrednice interpretacijskog centra Kuće graševine.

Skip to content