Vijesti

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – Program URBACT III – Prijedlog operativnog programa

U tijeku je javna rasprava za program URBACT III- prijedlog Operativnog programa na nacionalnoj razini koja traje do 27. svibnja 2014. godine. Svrha javne rasprave je prikupiti mišljenja svih gradova i zainteresiranih pravnih i fizičkih osoba o Prijedlogu operativnog programa, a relevantna mišljenja će biti ugrađena u Prijedlog prije podnošenja Europskoj komisiji na konačno usvajanje.

U raspravu na nacionalnoj razini moguće se uključiti slanjem primjedbi, prijedloga i komentara putem elektroničke pošte na adresu: urbact@mgipu.hr

URBACT III je program europske teritorijalne suradnje kojemu je cilj promicanje integriranog održivog razvoja gradova i poboljšanje učinkovite provedbe kohezijske politike EU na lokalnoj i regionalnoj razini kroz razmjenu dobre prakse i iskustava gradova o novim modelima upravljanja, prostornom planiranju, mjerama održivog razvoja , promociji socijalne uključenosti i jačanju urbano – ruralnih veza.

Namijenjen je svim europskim gradovima koji žele potaknuti izradu strategija održivog urbanog razvoja i akcijskih planova, a ciljna skupina su jedinice lokalne i regionalne samouprave (gradovi). U programu sudjeluju države članice Europske unije i dvije države partneri : Norveška i Švicarska.

Sve detaljnije informacije o javnoj raspravi koja je u tijeku te Prijedlog operativnog programa možete pronaći na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Skip to content