Vijesti

Održana javna rasprava za mlade – Važnost djelovanja mladih u lokalnoj zajednici

Dana 10. travnja 2014. održana je javna rasprava pod nazivom „Važnost djelovanja mladih u lokalnoj zajednici“. Raspravu je organizirala Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije d.o.o u suradnji s Europskim domom Slavonski Brod, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega i udrugom mladih Oppidum iz Pleternice. Rasprava je bila namijenjena mladima i nezaposlenima s ciljem poticanja njihovog djelovanja i aktivizma u lokalnoj zajednici.

Božica Sedlić iz Europskog doma u Slavonskom brodu održala je predavanje na temu europskih i nacionalnih politika namijenjenih mladima, pri čemu je naglasak bio na programima i fondovima namijenjenima obrazovanju, mobilnosti i zapošljavanju mladih, te je prezentirala primjere uspješnih projekata za mlade, financiranih iz fondova Europske unije.

Predstavnica Područnog ureda HZZ-a u Požegi, Mirjana Duvnjak govorila je o problemu nezaposlenosti mladih u Požeško – slavonskoj županiji, te predstavila načine i programe kroz koje HZZ pomaže mladima da se zaposle.

Član udruge Oppidum, Vedran Ravlić prezentirao je dosadašnji rad udruge i brojne projekte koje su provodili namijenjene mladima i nezaposlenima. Govorio je i o važnosti aktivnog uključivanja mladih u rad lokalne zajednice kroz volontiranje i djelovanje u udrugama.

Događaj je organiziran u sklopu projekta „U srcu Europe“ financiranog iz EU programa IPA INFO 2012 čiji je cilj informirati stanovnike Slavonije o strategijama, politikama, programima, fondovima i građanskim pravima u Europskoj uniji.

Skip to content