Vijesti

REA Sjever objavila Priručnik za povećanje energetske učinkovitosti u malim i srednjim poduzećima

Regionalna energetska agencija (REA) Sjever objavila je Priručnik koji je baza mjera za povećanje energetske učinkovitosti u malim i srednjim poduzećima.

Priručnik je objavljen u sklopu projekta „Energetskom učinkovitošću i racionalnim korištenjem energije do povećanja konkurentnosti“, koji je u završnoj je fazi provođenja, a sufinanciran kroz Poduzetnički impuls.

Cilj projekta je provedbom energetskih pregleda i promocijom cijelog projekta pomoći malim i srednjim poduzećima da kroz povećanje energetske učinkovitosti i racionalnije korištenje energije povećaju svoju konkurentnost na razini Hrvatske i EU. Osim obaveza vezanih uz energetiku, ulaskom u Europsku Uniju sektor malog i srednjeg poduzetništva našao se u situaciji u kojoj su mu se ukazale mnogobrojne prilike, ali i opasnosti od konkurencije. Kako bi se iskoristile upravo ukazane prilike, ali kako bi mala i srednja poduzeća uspješno konkurirala na međunarodnom tržištu, potrebno je podići učinkovitost svakog pojedinog poslovnog subjekta. Jedno od ključnih područja kroz koje je to moguće postići upravo je energetska učinkovitost i racionalno korištenje energije.

U sklopu projekta Regionalna energetska agencija Sjever provela je osam energetskih pregleda na osam poslovnih subjekata na području Koprivničko – križevačke, Virovitičko – podravske i Varaždinske županije. Rezultat provedbe projektnih aktivnosti za svakog od prijavitelja je studija povećanja energetske učinkovitosti i racionalnije korištenja energije, na temelju čega je izrađena baza najčešćih mjera za povećanje energetske učinkovitosti u sektoru malog i srednjeg poduzetništva.

Priručnik za povećanje energetske učinkovitosti u malim i srednjim poduzećima možete pronaći u gornjem desnom kutu

Skip to content