Vijesti

Projekt “Obrazujmo se zajedno II”; potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi (…)” iz Europskog socijalnog fonda (ESF)

Danas, 4. rujna 2015. godine, je u Konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. U ime Požeško-slavonske županije ugovor je potpisao župan Alojz Tomašević.

Požeško-slavonska županija je na navedeni natječaj aplicirala projekt “Obrazujmo se zajedno II” na kojemu su partneri Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, te dvije srednje i jedanaest osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 1.728.421,45 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 1.641.921,45 kuna. Projekt traje 12 mjeseci.

Specifični cilj projekta “Obrazujmo se zajedno II” je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u osnovnoškolske/srednjoškolske ustanove na području Požeško-slavonske županije, te doprinijeti uspostavi sustava neposredne profesionalne potpore suradničkim podučavanjem učenika s teškoćama kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Ovako postavljeni cilj postići će se zapošljavanjem 41 pomoćnika o nastavi, koji će pružati pomoć za 65 učenika u uključenim školama.  Pomoćnici će se zaposliti na ugovor o radu na određeno vrijeme od 9 mjeseci, u okviru školske godine 2015/2016.

Projekt je izradila Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije.

Skip to content