Vijesti

Predstavljen projekt „Obrok za 5 – faza III“

Na tiskovnoj konferenciji u Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije  predstavljen je projekt „Obrok za 5 – faza III“ kojim se osigurava besplatna prehrana za  oko 960 učenika u svim osnovnim školama na području Županije. Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, a projekt se provodi zajedno s partnerima, Gradom Požegom, tri gradske osnovne škole, Katoličkom osnovnom školom iz Požege i 11 OŠ kojima je Županija.

Projekt je izradio Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije – PANORA te je uspješno apliciran na  Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (2018./2019.)“, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt se provodi od 10. rujna 2018. do 30. lipnja 2019., a sredstva u iznosu od  955.287,64 kuna su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama.

Projekt provodi Upravni odjel za društvene djelatnosti uz tehničku podršku Regionalnog koordinatora razvoja Požeško – slavonske županije – PANORA i u suradnji s Gradom Požegom.

Projekt su predstavili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Sandra Sekulić Pojer, pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora PSŽ – PANORE,  dr.sc. Anton Devčić i Marija Jelušić srtručna suradnica te zamjenik gradonačelnika Grada Požege Ferdinand Troha.

Skip to content