Vijesti

Predstavljen Program potpore posrednicima u lancu doniranja hrane i/ili banci hrane

Predstavljen Program potpore posrednicima u lancu doniranja hrane i/ili banci hrane

U Ministarstvu poljoprivrede, 10. svibnja 2022. godine predstavljen Program potpore posrednicima u lnacu doniranja hrane i/ili banci hrane kojeg je na sjednici 21.travnja 2022. godine donijela Vlada RH. Program se provodi u okviru mjere naziva „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane RH“ Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Cilj Programa potpore je pružiti financijsku potporu posrednicima u lancu doniranja hrane i banci hrane kako bi ojačali infrastrukturne kapacitete u svrhu stvaranja osnovnih preduvjeta za povećanje količina donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Financijska omotnica iznosi 30 milijuna kuna, a intenzitet potpore 100 % ukupno prihvatljivih troškova.

Prilikom predstavljanja pojašnjeni su uvjeti Programa potpore, a pojedinosti prijava bit će objavljene u Javnom pozivu koji će biti objavljen na Internet platformi e-NPOO i na mrežnoj stranici Ministarstva poljoprivrede (https://poljoprivreda.gov.hr) do kraja lipnja 2022. godine.

U sklopu daljnjih aktivnosti vezanih uz podnošenje prijava na Javni poziv u lipnju će se organizirati radionice u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Skip to content