Vijesti

Poziv na konferenciju “IT industrija kao pokretač rasta i razvoja: Analiza stanja i sljedeći potezi”

Hrvatska gospodarska komora poziva zainteresirane na konferenciju IT industrija kao pokretač rasta i razvoja, koja će se održati 7. prosinca, u 10 sati, u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, na adresi Nova Ves 17. Konferencija će se održati za ograničeni broj sudionika s pozivnicom i digitalnom COVID potvrdom, a široj javnosti je omogućeno praćenje cijele konferencije online.

Hrvatska gospodarska komora je izradila i predstavit će Analizu hrvatske IT industrije s detaljnim pregledom ove djelatnosti kroz udio i dinamiku hrvatske IT industrije u nacionalnoj ekonomiji te kroz međunarodne usporedbe. Posljednje izdanje ove analize nadopunjeno je podacima o ulaganjima u istraživanje i razvoj te nudi pregled po županijama za ukupno razdoblje. Cilj je steći uvid u razinu inovativnosti i smjernice za razvoj IT industrije prema kategorijama IT poduzeća i u specifičnosti koje IT industrija ima u pojedinoj županiji.  Uz analizu podataka do 2020. godine, predstavit će se i rezultati pilot ankete o startup okolini u Hrvatskoj te predviđanja za IT industriju do kraja 2021. i u 2022. godini.

Sadržaj konferencije je podijeljen tematski u tri panel rasprave:

  1. Budućnost je svijetla uz IT, bavi se Analizom hrvatske IT industrije i predviđanjima za za budućnost;
  2. IT sektor i javna uprava – zajedno do cilja, predstavit će se projekti iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti;
  3. Viva Las Vegas: Od lokalne zvijezde do globalnog startupa, urednik časopisa Bug, Dragan Petric, razgovor s tvrtkama koje će izlagati na CES-u u Las Vegasu u siječnju 2022.

 

Organizator konferencije je Hrvatska gospodarska komora uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Kompletan radni program konferencije nalazi se u pratećim dokumentima, a za sudjelovanje se možete prijaviti putem poveznica u nastavku, ili za fizički dolazak u Kaptol Boutique Cinema ili za praćenje online.  Na stranici HGK biti će objavljena poveznicu za online praćenje.

Prijavnica – Kaptol Boutique Cinema.

Prijavnica – YouTube prijenos.

Skip to content