Vijesti

Požeško – slavonska županija organizira sastanak na temu proizvođačke organizacije

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje logističko-distributivnih centara za voće i povrće. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne (regionalne) samouprave ili trgovačka društva osnovana od strane i u 100%-tnom vlasništvu JRS.

Požeško-slavonska županija ima potrebnu dokumentaciju za izgradnju LDC za voće i povrće u Požegi i prijavom za sufinanciranje izgradnje želi poljoprivrednicima osigurati bolje uvjete rada.

Da bi projekt bio prihvatljiv, Županija mora dokazati da je 70% planiranog kapaciteta LDC-a osigurano površinama i proizvodnjom voća i povrća od strane proizvođača s područja za čije se potrebe gradi LDC. Isto se dokazuje iskazom interesa poljoprivrednih proizvođača u obliku skupne izjave poljoprivrednih proizvođača potpisane od svakog ponaosob koja sadrži: opće podatke o poljoprivrednom gospodarstvu (naziv i pravni oblik, adresu, OIB fizičke osobe odgovorne u pravnoj osobi), vrste voća i/ili povrća, površine i proizvodnju u tonama, iskaz da će koristiti skladišne rashladne i/ili logističke kapacitete LDC-a te iskaz o sadašnjem ili budućem članstvu u proizvođačkoj organizaciji.

Ukoliko ste zainteresirani za  članstvo u proizvođačkoj organizaciji i želite svoju proizvodnju prodavati putem proizvođačke organizacije, pozivamo vas na sastanak
u petak 22.04.2022. u 9,30 sati
u Županijsku vijećnicu, Županijska 7, Požega

Molimo svoj dolazak potvrdite na uredzupana@pszupanija.hr do 21. travnja 2022. godine.

Skip to content