Vijesti

Potpisan ugovor za Projekt “Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije”

Potpisivanju ugovora o izvođenju radova i usluge stručnog nadzora za Projekt “Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije” prisustvovali su županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ Senka Horvat te predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora.

Potpisivanje ugovora o izvođenju radova i usluge stručnog nadzora za Projekt "Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije"
Potpisivanje ugovora o izvođenju radova i usluge stručnog nadzora za Projekt “Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije”

Projekt “Energetska obnova vanjske ovojnice zgrade Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije” uspješno je prijavljen na javni natječaj za energetsku obnovu kulturne baštine. Javni natječaj objavio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ugovor s Fondom o sufinanciranju energetske obnove potpisan je 14. srpnja 2022. godine. Stručnu pomoć u administrativnom dijelu pripreme projekta, kao i u provedbi istoga pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije dok je Požeško-slavonska županija podržala ovaj projekt sufinancirajući dio iznosa od ukupne vrijednosti projekta.

Ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ Senka Horvat
Ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ, Senka Horvat

Projektom su financirane aktivnosti energetske obnove koje uključuju: građevinsko-obrtničke radove na obnovi vanjske ovojnice, uslugu stručnog i projektantskog nadzora te koordinatora zaštite na radu. Radovima energetske obnove povećat će se toplinska izolacija vanjskih zidova pročelja te će se izmijeniti vanjska stolarija. Navedenim radovima će se ostvariti ušteda toplinske energije u iznosu od 55,21%  te će se smanjiti emisija CO₂ za 37,63% u odnosu na stanje prije energetske obnove.

Radove na projektu energetske obnove, čiji se plan završetka radova očekuje do kraja srpnja 2023. godine, a završetak cijelog projekta do kraja 2023.godine, izvodi tvrtka Promet građenje d.o.o., a uslugu stručnog nadzora građenja obavljati će tvrtka Erkon d.o.o.

Skip to content