Vijesti

Poduzetnicima predstavljene mogućnosti financiranja u 2020. godini

U organizaciji Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA, Grada Lipika te Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. u prostoru nedavno otvorenog Poduzetničkog inkubatora Lipik,  27. siječnja 2020. godine, održano je predavanje pod nazivom „Mogućnosti financiranja poduzetnika u 2020. godini“ na kojem su prisutnima s ciljem informiranja i educiranja pruženi korisni podaci.

Na području Požeško-slavonske županije se potiče razvoj poduzetničke infrastrukture potrebne za razvoj malog i srednjeg poduzetništva te se podupiru ulaganja domaćih i stranih investitora, a sve u cilju ostvarenja što konkurentnije klime za razvoj gospodarstva kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Naime, otvorenjem Poduzetničkog inkubatora Lipik u Poduzetničkoj zoni II u Lipiku razvila se nova poduzetnička infrastruktura. O uslugama koje se nude i programu poticajnih mjera za razvoj malog i srednjeg poduzetništva Grada Lipika govorio je Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. Nadalje, voditelj područnog ureda za Slavoniju i Baranju HBOR-a Boris Čagalj, nazočnima je predstavio načine kreditiranja i kreditne programe koje nudi Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Na kraju cjelokupnog izlaganja stručna suradnica LIRE d.o.o. Željka Šugić predstavila sve vrste ESIF zajmova i mogućnosti financiranja, odnosno programe kreditiranja koje pruža Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). 

Skip to content