Vijesti

Početna konferencija projekta “Obrazujmo se zajedno 3”

Požeško-slavonska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Požeško-slavonske županije – PANOROM d.o.o., pripremila je  projekt „Obrazujmo se zajedno 3“ te je isti prijavljen na „Poziv na dostavu projektnih prijedloga – Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.,“ kojeg je u lipnju raspisalo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u osnovnoškolske/ srednjoškolske ustanove na području Požeško-slavonske županije te doprinijeti uspostavi sustava neposredne profesionalne potpore suradničkim podučavanjem učenika s teškoćama kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

O projektu, koji se treću godinu za redom provodi u školama kojima je osnivač Županija, informirala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dr.sc. Vesna Vlašić.

„Projektom će 56 učenika u 11 osnovnih i 3 srednje škole imati 42 pomoćnika u nastavi. Ukupna vrijednost projekta je 1.785.773,28 kn od čega je 95% financirano sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, dok će Županija osigurati 89.288,67 kn.“ – istaknula je dr. Vlašić.

 

Upravljanje projektom povjereno je Regionalnoj razvojnoj agenciji PSŽ – PANORI d.o.o., a projekt će provoditi voditelj projekta Daniel Majer. Direktorica agencije mr.sc. Senka Horvat, izvijestila je kako je projekt započeo s provedbom te da PANORA ima dobru suradnju sa svim školama. Prije same konferencije održana je provedbena radionica na kojoj je voditelj projekta upoznao koordinatore s provedbom projekta. Radionica je bila korisna radi novih sudionika koji su u projektu, ali i novih stvari u provedbi projekta. Pomoćnici u nastavi uspješno su pohađali Edukaciju za osposobljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, istaknula je Senka Horvat.

 

„Ove godine kroz projekt svog osobnog asistenta će dobiti 56 učenika, za što je projektom odobreno 42 pomoćnika u nastavi. Za još troje učenika prvih razreda srednjih škola koji nisu ušli u ovaj projekt, Požeško-slavonska županija financirat će 3 pomoćnika, te za još jednog učenika financirat će pomoćnika Zavod za zapošljavanje. Tako je vrijednost projekta od 1,786 milijuna kuna za koji je bespovratno odobreno iz Europskog socijalnog fonda 1,696 milijuna Županija dala 89 tisuća kuna, a za još dodatnih tri asistenta 96 tisuća kuna.“ – istakao je zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.  

 

Skip to content