Vijesti

Početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Područne škole Rajsavac, Osnovne škole “Mladost” Jakšić

Osnovna škola “Mladost” Jakšić je uz pomoć Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Partnera na ovome projektu) uspješno prijavila još dvije područne škole na posljednji Javni poziv “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, referentne oznake 4c1.3. Tako će nakon uspješne energetske obnove područnih škola Treštanovci, Tekić i Cerovac, područne škole Rajsavac i Trapari također dobiti svoje novo ruho.

Početnu konferenciju svojim su dolaskom uveličali pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Davor Huška, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, predstavnik Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Anis Salihić te direktorica Razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. Senka Horvat.

Početnom konferencijom koja je održana u Područnoj školi u Rajsavcu započinje projekt energetske obnove, dok se završetak planira do rujna 2018. godine. Energetska obnova zgrade obuhvaća izradu glavnog projekta energetske obnove, radove na energetskoj obnovi (povećanje toplinske zaštite vanjskoga zida, povećanje toplinske zaštite poda prema tlu i negrijanom prostoru, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom tavanu, zamjena postojeće stolarije i izrada nagibne rampe za pristup osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti), stručni nadzor građenja, provedbu energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata, promidžbu i vidljivost, upravljanje projektom i administraciju te stručnu podršku Partnera.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 465.192,39 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 260.326,37 kn, dok ostatak financira Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Uspješnom prijavom na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, odobreno je do 115.561,39 kn, za vlastiti udio sufinanciranja.

Nakon provedenog projekta ostvarit će se ušteda toplinske energije za grijanje u iznosu od 61,50% u odnosu na postojeće stanje, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C.

Na kraju početne konferencije svečano je potpisan Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom GM gradnja iz Srednjeg Lipovca, ukupne vrijednosti radova od 316.263,75 kn.

Skip to content