Vijesti

Početna konferencija projekta energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza Poljana

U petak 23. kolovoza 2019. godine u prostorima Osnovne škole Grigora Viteza Poljana održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza na adresi Antunovačka 29, Poljana”, u sklopu Poziva “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” referentne oznake 4c1.4.

Ravnatelj Osnovne škole Grigora Viteza Poljana, Tibor Nagy

Početnom konferencijom se obilježava početak četvrtog od ukupno deset projekata iz potonjeg Poziva koje je prijavljivao ili koje provodi Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Gradonačelnik grada Lipika, Vinko Kasana

Na početnoj konferenciji nazočne su pozdravili ravnatelj Osnovne škole Grigora Viteza Poljana, Tibor Nagy, gradonačelnik grada Lipika, Vinko Kasana, pročelnica Upravnog odjela Požeško-slavonske županije, Sandra Sekulić Pojer te pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Anton Devčić. Na početnoj konferenciji nazočili su i ravnatelji ostalih škola sa područja Požeško-slavonske županije, djelatnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije i drugi uzvanici. 

Pročelnica Upravnog odjela Požeško-slavonske županije, Sandra Sekulić Pojer

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 2.381.810,41 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 1.464.029,68 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Za dio svoga financiranja, Škola se uz pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije početkom srpnja prijavila na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s potraživanim iznosom do 636.457,14 kn, čime bi se vlastiti udio sufinanciranja značajno smanjio.

Pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Anton Devčić

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. listopada 2018. godine, a stručnu pomoć u administrativnom dijelu pripreme, kao i u provedbi projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Samim radovima na energetskoj obnovi povećati će se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita krova prema grijanom prostoru, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru te će se postojeća rasvjeta zamijeniti sa energetski učinkovitijom.

Završetkom navedenih radova zgrada škole će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred A te će se ostvariti i značajna ušteda toplinske energije u iznosu od 69,02%.

Potpisivanje ugovora o izvođenju radova

Na kraju konferencije svečano je potpisan ugovor o izvođenju radova s izvođačem radova Projekt inženjering d.o.o..

Završetak radova se očekuje do kraja travnja 2020. godine, a završetak cijelog projekta do kraja prve polovice 2020. godine.

Skip to content