Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o provedbi Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2023. do 2027. godine

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o provedbi Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

Opis savjetovanja: Pravilnikom će se omogućiti korisnicima da ostvare pravo na potporu prema Programu potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2023. do 2027. godine. Cilj ove potpore je zadržati interes proizvođača za proizvodnju šećerne repe i smanjiti negativni trend u sektoru šećera u Republici Hrvatskoj s krajnjim ciljem povećanja ukupnih proizvodnih površina pod šećernom repom, kako bi se uzgoj šećerne repe zadržao na poljoprivrednim površinama i osigurao rad postojećih preradbenih kapaciteta. Logistički i operativno-tehnički te financijski razlozi, upućuju na veliku međuovisnost dostupne, kvalitetne i cjenovno prihvatljive sirovine za potrebe prerađivačke industrije. Potpora se u skladu s ovim Pravilnikom dodjeljuje proizvođačima šećerne repe koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika i podnijeli su zahtjev za potporu iz ovoga Programa, a iznimno u 2023. godini smatra se da je podnesen zahtjev za potporu iz ovoga Programa podnošenjem Jedinstvenog zahtjeva za 2023. godinu za površine pod šećernom repom. Najviši godišnji iznos potpore po korisniku iznosi 20.000 EUR.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 4.11.2023.

Skip to content