Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj do 2030. godine

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj do 2030. godine.

Opis savjetovanja: Uzimajući u obzir važnost sektora proizvodnje mlijeka i nedostatnu tehnološku zaokruženost proizvodnje, nameće se potreba kontinuiranog ulaganja u razvoj sektora mljekarstva. Ulaganja u ovaj sektor proizvodnje proizlaze iz potreba podizanja konkurentnosti, tehnologije proizvodnje i uvjeta držanja goveda, ovaca i koza, prerade i trženja mlijeka i mliječnih proizvoda uz zadovoljenje visokih standarda zaštite okoliša i dobrobiti životinja. Ulaganjima u transformaciju proizvodnje u smjeru održivosti i klimatske prihvatljivosti, te poticanjem razvoja veza između proizvodnje, prerade i tržišta duž cijelog lanca vrijednosti, proizvodnja mlijeka može postati učinkovitija i učinkovito reagirati na zahtjeve tržišta. Kroz Program će se promicati ekološki i održiv pristup proizvodnji, utjecati na smanjenje neprihvatljive ambalaže u skladu s načelima kružnog gospodarstva i osigurati pristupačnost mlijeka i mliječnih proizvoda za sve građane.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 16.7.2023.

Skip to content