Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću o Obrascu prethodne procjene za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću o Obrascu prethodne procjene za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Opis savjetovanja: Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvara savjetovanje o Obrascu prethodne procjene za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi donosi se zbog reformskih procesa u sustavu odgoja i obrazovanja koji se odnose na povećanje broja obveznih, izbornih i sati potpomognutog učenja i obogaćenog učenja, upravljanja školskom ustanovom te radno-pravnog statusa odgojno-obrazovnih radnika. Cilj donošenja Zakona je omogućiti kvalitetniji odgoj i obrazovanje u sustavu osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja te stvaranje pretpostavki za uvođenje cjelodnevne osnovne škole. Rok zaprimanja komentara je 15 dana od početka javnog savjetovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 19.10.2023.

Skip to content