Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću o Eksperimentalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Informacijske i digitalne kompetencije za osnovne škole

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću o Eksperimentalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Informacijske i digitalne kompetencije za osnovne škole.

Opis savjetovanja: Nastavni predmet Informacijske i digitalne kompetencije ima za cilj poticati kreativnost i inovativnost kroz stvaranje različitih digitalnih sadržaja. Razvojem logičkog razmišljanja te algoritamskog pristupa rješavanju problema omogućit će učenicima lakše snalaženje u svijetu brzog razvoja novih tehnologija poput umjetne inteligencije i Internet stvari (IoT). Kako bi ostvarili ove ciljeve učenici će na nastavi raditi s robotima, 3D pisačima te različitim uređajima sa senzorima koji se spajaju na mrežu, a upravljanje ovim uređajima vrši se preko aplikacija ili programa koje će učenici sami izrađivati. Svrha savjetovanja je dobiti povratnu informaciju o predloženom Eksperimentalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Informacijske i digitalne kompetencije za osnovne škole. Nakon provedenoga postupka savjetovanja s javnošću u kurikulumu će se načiniti izmjene i dopune radi njegove primjene u Eksperimentalnom programu »Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja« u trajanju od četiri školske godine.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 23.05.2023.

Skip to content