Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje o Nacrtu telemedicinskog okvira za proširenje opsega usluga u djelatnosti hitne medicine na području Republike Hrvatske

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o Nacrtu telemedicinskog okvira za proširenje opsega usluga u djelatnosti hitne medicine na području Republike Hrvatske.

Opis savjetovanja: Telemedicina omogućuje prijenos vitalnih parametara pacijenata u realnom vremenu iz vozila hitne medicinske službe s timom bez liječnika, kao i timom s mladim, neiskusnim liječnikom prema telekonzultantima, specijalistima hitne medicine u telemedicinskim centrima kako bi se pacijentima omogućila pravovremena i odgovarajuća hitna medicinska skrb. Telemedicinski okvir za proširenje opsega usluga u djelatnosti hitne medicine na području Republike Hrvatske stoga se donosi kako bi se postavili temelji za unaprjeđenje usluge izvanbolničke hitne medicinske službe te poboljšali zdravstveni ishodi za pacijenta. Slijedom navedenoga, Nacrt telemedicinskog okvira koji će proširiti opseg telemedicinskih usluga C5.1. R5 (Nacionalni Plan oporavka i otpornosti 2021.-2026.) postavlja se na e-Savjetovanje s trajanjem od 5 dana.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 19.12.2022.

Skip to content