Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Pravilnika o provedbi Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Pravilnika o provedbi Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu.

Opis savjetovanja: Pravilnikom o provedbi Programa školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka propisuje se provedba mjere iz Programa školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023.g donesenog Odlukom Vlade Republike Hrvatske dana 4. svibnja 2023. g. Cilj Programa je promocija meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku za med (370ml) i koji je označen znakom Med hrvatskih pčelinjaka, ali i povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Program je namijenjen svim učenicima prvih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi korisnici su osnivači školskih ustanova koji su se prijavili na objavljeni Javni poziv i koje je odlukom odobrila Agencija za plaćanja.

Prihvatljivi troškovi za potporu u okviru Programa su troškovi za med isporučen školama i raspodijeljen učenicima prvih razreda osnovnih škola u iznosu 4,00 EUR (bez PDV-a) po Nacionalnoj staklenci volumena 370 ml. PDV je prihvatljiv trošak.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 11.6.2023.

Skip to content