Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Prijedlog Programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2023. godini

Tema savjetovanja je: Prijedlog Programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2023. godini.

Opis savjetovanja: Cilj Prijedloga Programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2023. godini je pružanje financijske pomoći jedinicama područne (regionalne) samouprave u provođenju programa pomoći proizvođačima u sektoru mliječnog govedarstva. Potporom se nastoji očuvati likvidnost gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka, ali i pomoći u povećanju obujma proizvodnje i genetskog unaprjeđenja populacije mliječnih krava u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi korisnici potpore su jedinice područne (regionalne) samouprave na čije programe je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske dalo suglasnost na provedbu do 31. kolovoza 2023. godine te ispunjavaju uvjete.

Prihvatljive mjere za sufinanciranje kroz ovaj program su:

  • Uzgoj uzgojno valjanih rasplodnih junica mliječnih i kombiniranih pasmina namijenjenih za proizvodnju mlijeka
  • Kupovina uzgojno valjanih rasplodnih junica mliječnih i kombiniranih pasmina namijenjenih za proizvodnju mlijeka
  • Sufinanciranje troškova sakupljanja i prijevoza mlijeka.

 

Intenzitet potpore prema mjerama Programa temelji se na indeksu razvijenosti jedinica područne (regionalne) samouprave u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN 132/2017).

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 18.9.2023.

 

Skip to content