Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti.

Opis savjetovanja: Nacrt Pravilnika sadrži sve potrebne elemente vezano za uvjete i način ostvarivanja prava redovitih studenata na državne stipendije koje se dodjeljuju studentima upisanima na studijske programe u STEM područjima znanosti. Navedeno uključuje opće odredbe, uvjete za dodjelu stipendija, postupak bodovanja i utvrđivanja rang lista, postupak donošenja odluke o dodjeli državne stipendije i imenovanja Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti, način dostave obavijesti u postupku dodjele, način i rokove prihvaćanja uvjeta stipendiranja, iznos državne stipendije te način dostave i vrstu podataka koji se prikupljaju za potrebe državnih stipendija u STEM područjima znanosti. Svrha savjetovanja je zainteresiranu javnost upoznati s Nacrtom Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti te dobiti povratne informacije od ključnih dionika sustava. Rok zaprimanja komentara je 30 dana od početka javnog savjetovanja. Povratna informacija bit će objavljena u sustavu E-savjetovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do: 10.08.2022.

Skip to content