Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Kurikuluma nastavnoga predmeta Kritičko mišljenje za osnovne škole

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Kurikuluma nastavnoga predmeta Kritičko mišljenje za osnovne škole.

Opis savjetovanja: Nastavni predmet Kritičko mišljenje usredotočuje se na razvoj kompetencije kritičkoga mišljenja kod učenika. Osim što odgovora na istaknute zahtjeve suvremenoga demokratskog okruženja, razvoj kompetencije kritičkoga mišljenja učenika pridonosi i kvaliteti samog učenja – sadržaji koje se propituju, međusobno se povezuju te prenose u različite kontekste i svakodnevne situacije, brže se uče i bolje pamte, a upravo to predstavlja dodatnu vrijednost. Svrha savjetovanja je dobiti povratnu informaciju o predloženom Kurikulumu nastavnoga predmeta Kritičko mišljenje za osnovne škole te nakon provedenoga postupka savjetovanja sa zainteresiranom javnošću načiniti izmjene i dopune te uputiti prijedlog konačnog Kurikuluma nastavnoga predmeta Kritičko mišljenje za osnovne škole u daljnju proceduru donošenja. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću traje 45 dana. Povratna informacija bit će objavljena u sustavu E-savjetovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do: 29.08.2022.

Skip to content