Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje o Nacrtu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO mjere „Uspostava sustava provjere medijskih činjenica“

Tema savjetovanja: Nacrtu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO mjere „Uspostava sustava provjere medijskih činjenica“.

Opis savjetovanja: Agencija za elektroničke medije uputila je Nacrt poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Uspostava sustava provjere medijskih činjenica“, dokument kreiran za potrebe dostave projektnih prijedloga na poziv kojim će se podržati programi uspostave sustava provjere točnosti informacija objavljenih u javnom prostoru, medijima i na društvenim mrežama.

Agencija za elektroničke medije i Ministarstvo kulture i medija nositelji su mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“, koja se provodi u okviru NPOO-a, a čiji je opći cilj jačanje otpornosti društva na dezinformacije kroz smanjenje količine dezinformacija u javnom prostoru, jačanje informacijske pouzdanosti i sigurnosti kod konzumiranja medijskih sadržaja i korištenja društvenih mreža, jačanje kvalitete novinarstva i vjerodostojnog izvještavanja te jačanje medijske pismenosti.

Ukupna alokacija u okviru ovog Poziva je 30.000.000,00 HRK  (3.981.684,25 EUR). Najniži iznos koji se može dodijeliti je 750.000,00 HRK (99.542, 10 EUR), najviši iznos 1.500.000,00 HRK (199.084,21 EUR).

Prijavitelj može biti organizacija civilnoga društva sa sljedećim pravnim statusom:

  • udruga – osnovana, registrirana i djeluje sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17, 98/19) čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve Javnog poziva i/ili
  • znanstveno-obrazovna, znanstvena i znanstveno-istraživačka ustanova (sveučilišta, fakulteti, visoka učilišta, veleučilišta, instituti).

 

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 19.12.2022.

Skip to content