Vijesti

Online radionica “Energetske uštede”

Radionicu organizira Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Energetskim institutom “Hrvoje Požar”.

Online radionica “Energetske uštede” održava se u petak, 17. prosinca, u 9:30, a namijenjena je obveznicama u sustavu obveze ušteda energije, ESCO tvrtkama, jedincima lokalne i područne (regionalne) samouprave i subjektima koji su proveli mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Stranke obveznice u sustavu obveza uštede energije su opskrbljivači energijom koji godišnje isporučuju više od 50 GWh energije krajnjim korisnicima ili do distribucijskih stanica koje prodaju energiju krajnjim kupcima, a imaju obvezu ostvarivati nove godišnje uštede energije prema rješenju o obvezi ušteda energije koju dostavlja Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Cilj radionice je pojasniti izračun kumulativnih ušteda energije koje su stranke obveznice dužne postići te na koji način stranke mogu dokazati ostvarene uštede energije.

Na radionici će stručnjaci Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Energetskog instituta “Hrvoje Požar” predstaviti Priručnik za izračun ušteda energije i Elaborat o ostvarenim uštedama energijenakon čega sudionici mogu postavljati pitanja.

Na radionicu se možete prijaviti obrascem u nastavku teksta, najkasnije do četvrtka, 16, prosinca, u 16 sati.

Želite li sudjelovati u radu Grupacije za energetsku učinkovitost HGK, popunite obrazac na POVEZNICI.

Skip to content